divendres, 14 de febrer del 2014

PASTÍS DE MADUIXES AMB NATA



En aquesta recepta tenim una versió en forma de pastís de les tradicionals maduixes amb nata, concretament d'una mousse de nata coberta d'una altre de maduixes.

Mousse de nata (amb trocets de maduixa)
Ingredients:
100g nata liquida
50g de sucre
1 cullereta essència de vainilla
4 fulles de gelatina (2g/c.u.)
400g de nata Muntada
300g maduixes tallades a trossets

Preparació:
Primer de tot hidratarem les fulles de gelatina amb aigua freda. El següent pas és escalfar la nata, amb el sucre i la vainilla, no li deixem arrencar el bull, l'apartem del foc i afegim les fulles de gelatina. Remenem la barreja bé fins a la completa dissolució de la gelatina.
Deixem temperar i afegim, a poc a poc, la nata muntada fent moviments suaus. Finalment  afegint els trossets de maduixa a la mousse.
Posarem la mousse en un motlle més petit i el portarem al congelador.

Mousse de maduixes
Ingredients:
600g de maduixes
2 clares
140g de sucre
6 fulles gelatina
500g de nata muntada

Preparació:
Primer de tot preparem una merenga amb les clares i el sucre. Escalfem les clares al bany maria amb el sucre fins a la seva completa dissolució. Muntar-ho amb el batedor fins que aconsegueixi una textura força consistent.
A continuació triturem les maduixes i les passem per un colador per eliminar les llavors. Escalfem una petita part d'aquest puré i dissolem les fulles de gelatina prèviament hidratades amb aigua freda.
ajuntem tot el puré de maduixes i el barregem amb la merenga fins que quedi ben homogeni.
L'últim pas serà afegir la nata muntada amb molt de compte perquè no baixi la mousse.

Muntatge final:
En un motlle més gran posarem al centre la mousse de nata congelada i la cobrirem amb la mousse de maduixes fins a omplir plenament el motlle. El guardarem a la nevera i al cap d'unes hores ja estarà apunt per menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada